Csoportjaink

Ezen az oldalon megtekinthetők óvodánk csoportjai és pedagógusai, munkatársai.

Székhely-óvoda

Méhecske csoport

Varga Viktória

Varga Viktória vagyok, (Viki néni) a méhecske csoport egyik óvodapedagógusa. A családomban én voltam a legidősebb az unokatestvéreim közül, ezért sokat vigyáztam rájuk. Ekkor döntöttem el, hogy gyermekekkel szeretnék foglalkozni felnőtt koromban. 2011-ben végeztem Szarvason óvodapedagógia szakon, tanulmányaim befejeztével egy angol családi napköziben dolgoztam, ahol később vezető helyettes lettem. 2020-ban kezdtem dolgozni a Mackó-kuckó óvodában. Fontosnak tartom, hogy a gyermekek biztonságban, szeretetben nevelkedjenek és jól érezzék magukat az óvodánkban. Két gyermek édesanyjaként is célom, a gyermekek nyugodt, harmonikus fejlődése az életkori és egyéni sajátosságok figyelembevételével. Programunk a népi hagyományokra, művészetekre épül, amivel a múlt és jövő generációját közelebb hozhatjuk egymáshoz!

Huttkay Gabriella

Huttkay Gabriella vagyok, a Méhecske csoport dajka nénije. 2020 óta dolgozom a Mackó Kuckó Óvodában. Magaménak érzem az óvoda programjában a művészetek, hagyományok szeretetére, tiszteletére nevelést, örömmel veszek részt a sok-sok kreatív program megvalósításában. Munkám során fontosnak érzem, hogy a gyermekek jókedvűen, szeretetteljes, biztonságos környezetbe érkezzenek és töltsék napjukat.

Farkasné Szegfű Anikó

Farkasné Szegfű Anikó vagyok, az oviban csak Anikó néni, a Méhecske csoport egyik óvodapedagógusa. Célom a mindennapokban, hogy érdeklődő, mindenre nyitott, vidám, empatikus, talpraesett, önállóságra törekvő gyerekek kerüljenek ki a kezeink közül, akik remekül megállják helyüket az iskolában. Nagyon fontos számomra a zenei nevelés, illetve a néphagyományok szeretete, tovàbbéltetése, amit meggyőződésem, hogy kisgyermekkorban kell elkezdeni. Az óvoda nevelési programja ehhez megfelelő lehetőséget biztosít.

Nyuszi csoport

Bujdosó Enikő

Bujdosó Enikő vagyok. Óvodapedagógusként dolgozom sok-sok éve a Mackó-Kuckó Óvodában. Pedagógiai munkámban vezérfonal, hogy a gyermekek az óvodáskor végére stabil értékrenddel és megfelelő szokásrenddel bírjanak. Népművész vagyok. A magyar népi kultúrát, a hagyományokat, az ünnepeket közvetítem. Biztosítom az élményszerű egyéni és közösségi tevékenységeket, megismertetem a nemzeti értékeket. Komplex örömszerző tevékenységeket építek be mindennapjainkba a néptánccal, népzenével, népi gyermekjátékokkal, kézműves tevékenységekkel, népmesékkel.

Püski Enikő

Püski Enikő vagyok, a Nyuszi csoport Enikő nénije. Diplomámat 2003-ban szereztem Szarvason. A Mackó -Kuckó Óvodában 2019 óta dolgozom, valamint a jaminai városrészben is élek családommal, egy nagyfiú és egy kislány büszke anyukájaként. Többgenerációs pedagógus családból származom, a művészeti program pedig különösen közel áll hozzám, főként a zenei terület az erősségem. Érettségimet a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában szereztem, az itt megszerzett tudást igyekszem beépíteni a mindennapjainkba, melyet áthat a zene iránti szeretet. Kollégáimmal karöltve igyekszünk az intézményünkbe járó gyermekek számára a lehető legjobb helyet biztosítani, ahol rengeteg művészeti és egyéb élményt szerezhetnek, szeretetteljes, biztonságos, boldog légkörben, egy olyan helyen, ahol öröm és kaland minden nap, és mindig van egy ölelés,ha épp arra van szükség.

Jankó Gyöngyi

Jankó Gyöngyi, Gyöngyike néni vagyok! 3 évtizede dolgozom dajkaként az óvodában, mialatt igyekeztem folyamatosan fejleszteni magam, szívesen tanulok új dolgokat. A kollégáimmal nagyon szeretek együtt dolgozni, nem csak szakmai területen, hanem érzelmi területen is támogatjuk egymást. Véleményem szerint ez a harmónia szükséges ahhoz, hogy a gyerekek jól érezzék magukat. Minden nap puszival, öleléssel, és mosollyal várom a gyerekeket.

Manó csoport

Ráczné Diószegi Mónika

Ráczné Diószegi Mónika vagyok, óvó néni a Manó csoportban. Férjnél vagyok és egy nagy fiúnk van, Dávid, aki 14 éves. Ebben a városrészben lakunk gyermekkorom óta, elhivatott jaminai vagyok! Huszon hét éve dolgozom szeretett óvodámban, ahova én is óvodásként jártam. Nagy áldásnak tekintem, hogy megadatott az a lehetőségem, hogy én még azokkal az óvó nénikkel, dajka nénikkel dolgozhattam, akik az én gyermekkori óvónéneim voltak. Mindig követendő példaként, értékként tekintettem rájuk és ez gyökeresen meghatározza mostani pedagógiai munkámat is. Mottóm: „Légy alázatos a szakma iránt, szeresd nagyon a gyerekeket és akarj minden nap jobb lenni, mint tegnap voltál!”

Gábor-Krajcsó Kata

Gábor-Krajcsó Kata, Kata néni vagyok, a manó csoport egyik óvodapedagógusa. 2 éve dolgozom ebben az óvodában, amit nagyon szeretek. Mivel négyszeres nagynéni vagyok, szerettem volna gyerekekkel foglalkozni, és nagyon boldog vagyok, hogy ebben a szakmában dolgozhatok. Igyekszem a mindennapokban a gyermekek fejlődését elősegíteni, pozitív érzelmekkel gazdagítani Őket. Mosolygással, öleléssel, szeretettel fordulok mindenki felé. Nagyon jó kapcsolatot ápolok kolléganőimmel, szerintem ez is nagyon fontos ahhoz, hogy a gyermekek harmonikusan fejlődjenek és biztonságban, jól érezzék magukat.

Kovácsné Mazán Renáta

Kovácsné Mazán Renáta, Reni néni vagyok, 3 gyönyörű gyermek édesanyja. Dajkaként dolgozok az óvodában. Fiatal édesanyukaként is folyamatosan képzem magam. Gyermekeim nevelése mellett tanultam ki az óvodai dajka és a kisgyermeknevelő szakmákat. Szerencsésnek érezhetem magam, hogy ebben a gyönyörű szakmában dolgozhatok. A mindennapi munkám során arra törekszem, hogy a gyermekek esztétikus és tiszta környezetben nevelkedjenek az óvodánkban.

Maci csoport

Cseke- Papp Eszter

Cseke – Papp Eszter vagyok, a gyerekek Eszti néninek hívnak, én vagyok a Maci csoport egyik óvó nénije. Szarvason, a Gál Ferenc Főiskolán végeztem óvodapedagógus szakon. Békéscsabán születtem, és itt is élek. 15 évig néptáncoltam, így hozzám nagyon közel áll a népművészet, a népdalok és a néptánc világa, melyet a mindennapokban igyekszem becsempészni a csoportom életébe. Fontosnak tartom a gyerekek zenei műveltségét és a harmonikus mozgásfejlesztését a néphagyományok megismertetését. Nevelési célom a mielőbbi önállóság megszerzése, ezért kolléganőmmel erre nagy hangsúlyt fektetünk a csoportban. Célom, hogy a rám bízott gyermekeket egyéni adottságaikhoz, képességeikhez mérten fejlesszem. Arra törekszem, hogy mindenre nyitott, kedves, vidám, sokoldalú, érdeklődő, talpraesett gyerekeket neveljek, akik megállják a helyüket az iskolában és az élet minden területén. Sok szeretettel várjuk az új kiscsoportosokat!

Mórocz Mária

Mórocz Mária vagyok, de már óvodás koromban megkaptam a Maca becenevet, ami a Máriával ellentétben sokkal jobban illett rám…… így aztán a Maca végig kísért iskolás, kamasz és felnőtt koromban is, napjainkban pedig már a kis óvodásaink is Maca néninek szólítanak. Több mint egy évtizede az egyetlen, ma már középiskolás, kamasz fiammal anno’ együtt kezdtük az ovit, ki-ki más-más céllal???? Így alakult, hogy a Mackó-Kuckó óvoda és a Maci csoport a második otthonommá vált, érettségizett dajka néni, majd később Pedagógiai asszisztens lettem. Szeretem a gyerekeket a munkám során számomra fontos a megbízhatóság, következetesség, a gyerekek életre és önállóságra nevelése, valamint elengedhetetlennek tartom a vidámságot és a humort a humort melynek feszültségoldó hatása van. A magam részéről mindent megteszek a gyerekek fejlődédért és a szülők, családok elégedettségéért. Az életben és az emberi kapcsolatokban alapvetőnek, szinte létfontosságúnak tartom az őszinteséget. Az egyik hobbim a kézműveskedés melynek alapja az ízlésesség az esztétikum és a természetes anyagok, kreatívkodni fából a legnagyobb öröm, ezért néhány éve létrehoztam a MacaFabrikákat. Óvodai alkotásaim szorosan kapcsolódnak intézményünk hagyományaihoz, természetes alapanyagok felhasználásával készült fa, csuhé és termések kombinációi. És ha már eleget alkottam akkor irány a természet imádok túrázni, beszippantani a természetet a gyönyörű tájakat a hegyeket, látvány az, ami újra és újra kikapcsol és feltölt imádom a Bihar -hegységet és Erdélyt. Nyugodt pihentető estéken pedig szívesen olvasgatok, gyűjtögetek idézeteket, bölcsességeket az életről, gondolatokról. “Az összevisszaságban találd meg az egyszerűséget, a hangzavarban a harmóniát. A nehézségek közt mindig ott van a lehetőség.” (Albert Einstein)

Pápainé Beke Eszter

Pápainé Beke Eszter vagyok, 37éves, 2 kisgyermek anyukája. 2009- ben végeztem Szarvason a Szent István Egyetem Pedagógiai Karán, Óvodapedagógus Szakon. Diplomám megszerzése után Budapesten kezdtem el dolgozni, ahol 8,5 évig tevékenykedtem mielőtt Békéscsabára költöztünk. Fontos számomra a családias, meghitt légkör ahová örömmel járnak a gyermekek és ahol játékosan sajátíthatják el a különböző ismereteket. Motiváltnak és elkötelezettnek tartom magam, fontos számomra a folyamatos önképzés. Erősségemnek tartom a mesélést, dramatizálást. Emellett fontosnak tartom a mindennapi mesét. Személyes kompetenciáim közé tartozik a kreativitás, szorgalom, pontosság, segítőkészség, empátia és csoportmunkára való alkalmasság.

Óvodatitkár

Gajdos Tiborné Gabika

Gajdos Tiborné Gabika néni vagyok. 1987. 03. 01-től dolgozom óvodában, adminisztratív állományban, segítve az intézményvezető munkáját. Ebben az oviban 2012. 05. 16-tól. Bár sokszor beterítenek a papírok, de próbálok a káoszban is eligazodni. Munkám változatos, hisz a dolgozók és a gyermekek ügyeinek intézésén túl végzem az intézményi adminisztrációs feladatokat is. Teendőimet igyekszem pontosan és precízen végezni. A lehetőségekhez képest részt veszek a közös programokon, rendezvényeken. A szülőkkel nem sokat találkozok. Az óvó néniknek és dajka néniknek köszönhetően minden gyermek ismer. Amikor bemegyek a csoportokba, nem tudom megállni, hogy ne simogassam meg a „kis buksijaikat”ne kapjanak egy-egy ölelést. Próbálom a munkámat úgy végezni, hogy megfeleljek az elvárásoknak. Azt hiszem „dióhéjban” ennyi!

Óvodavezető

Orczifalvi Éva

Orczifalvi Éva vagyok, vagy ahogy a gyerekek hívnak, Évike néni. 11 éve dolgozom a Mackó- Kuckó Óvodában, először mint óvó néni, és 8 éve én vezetem az intézményt. Nagyon büszke vagyok az óvodámra és a kollégáimra. Mindkét helyen nagyon aktívak, színesek a hétköznapok. Számomra nagyon fontos az óvodásaink számára családias, fejlesztő környezet, és az ehhez szükséges feltételek megteremtése. Két saját gyermekem van, akik már nem óvodáskorúak, hanem kamaszok, ennek köszönhetően összetettebben látom a gyermekek fejlődését, ez sokat segít a munkámban.

Udvaros kolléga

Kovács László

Kovács László vagyok. ( Laci bácsi) 2020 óta dolgozom a Mackó-kuckò Óvodában. Feladatom a ”hàz„ körüli tevékenységek . Szabadidőmben méhészkedem, így lehetőségem van az óvodapedagógusok szervezésében megismertetni a gyerekekkel a méhek életét, hasznosságát.

Takarító kolléga

Darabos Erzsébet

Darabos Erzsébet, Erzsike néni vagyok. Én gondoskodom a székhely óvoda tisztaságáról.

Telephely-óvoda

Delfin csoport

Száfián Petra

Száfián Petra vagyok, a delfin csoport óvó nénije. 2019-ben végeztem az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző karán. Célom a nyugodt, családias légkör megteremtése, mely kiegyensúlyozottá teszi a gyermekek mindennapjait. Fontosnak tartom, hogy minden gyermek erősségeit felismerjem, támogassam és a legjobbat tudjam kihozni belőlük. A gyerekek ütemes fejlődése érdekében szem előtt tartom a 3 alappillért, amit gyakornoki éveim során tanultam meg: a megfelelő hely, idő és eszköz biztosítását.

Kisné Kovács Magdolna

Kisné Kovács Magdolna vagyok. 3.éve dolgozom a Mackó-kuckó óvodában, mint a Delfin csoport dajkanénije. Imádom a munkám és a gyerekeket. Az életem úgy alakult, hogy munkám során mindig emberekkel foglalkoztam, de a szívem a gyerekek felé húzott. Dajka néniként megtaláltam önmagam és boldog vagyok, hogy azt végezhetem, amit a legjobban szeretek.

Miklya Ildikó

Miklya Ildikó vagyok òvò és fejlesztőpedagògus, òvodànkban a Sakkjàtszòtér Képességfejlesztő Program vezetője. Pedagógiai munkámat a hàrom alapérték (igaz, jò, szép) köré építem. Kiemelt feladatomnak tartom a gyermekek környezettudatos magatartásának alakítàsàt, ill. az érzelmi intelligencia fejlesztését.

Méhecske csoport

Veres Anikó

Veres Anikó vagyok, óvodapedagógus. Óvó néni, a szó szoros értelmében. A több mint 30 éves pályafutásom alatt mindig az volt a célom, hogy a rám bízott gyermek, gyermekek, jól érezzék magukat, szeretetben, nyugalomban, érzelmi biztonságban töltsék napjaikat az óvodában, hogy megkaphassák mindazt a testi, lelki, szellemi fejlődést, mely segíti őket az életre való felkészülésükben. Feladatomnak tekintettem sokrétűen képezni magam, tanulni, a kor követelményinek korszerű kihívásainak megfelelni. Szeretek mesélni, énekelni, rajzolni, játszani, változatos tevékenységekkel gazdagítani a mindennapokat, hogy öröm legyen a „tanulás”. Fontosnak tartom, segítem a gyermekek szociális, érzelmi, értelmi fejlődését, képességük, tehetségük kibontakozását, egészségük megőrzésének természetes támogatását. Szívügyem a környezettudatosság, a természetvédelem, állatvédelem, fenntarthatóság, hiszem, hogy a jövő generációját neveljük.

Leszkó Anett

Leszkó Anett vagyok, a Méhecske csoport óvónénije. 2020 nyarán végeztem a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán, azóta óvodapedagógusként dolgozom. 2021 szeptemberében csatlakoztam a Mackó- Kuckó Óvoda kollektívájához. Nagyon szeretek gyerekek között lenni, látni, ahogy vidáman játszanak, tanulnak és fejlődnek. A hivatásomnak érzem ezt a szakmát, és igyekszem a tőlem telhető legjobbat nyújtani a gyermekeknek. Kedvelt tevékenységeim közé tartoznak a vizuális tevékenységek, illetve az ének. Mottóm: „Hagyjuk, hogy kérdezzenek a gyerekek! A kérdezés a kíváncsiság jele, ami a tudásszomjból fakad. A gyerekek kérdéseiből jobban kiderül, mit tudnak, mint ha csak arra válaszolnak, amit mi kérdezünk. Ha mindig addig megyünk előre, amíg a gyerek kérdez, biztos, hogy a megfelelő szinten tanítunk.” (Gyarmathy Éva)

Gyepes Istvánné

Gyepes Istvánné Erzsike néni vagyok. 1995 óta dolgozom az óvodában mint dajka néni. Nagyon szeretem a gyerekeket. Azt értem meg itt hogy az első csoportba járó gyerekek most már szülők és hozzám hozzák a gyermekeiket. Nagyon furcsa volt először. Szeretném őket is sok hasznos dologra megtanítani.

Süni csoport

Pásztor Hédi

Pásztor Hédinek hívnak, 2021-ben diplomáztam Szarvason óvodapedagógia szakon. A diploma megszerzését követően a Dunántúlra költöztem, ott egy egyházi fenntartású, református óvodában dolgoztam, vegyes csoportban. Békés megyébe 2021. decemberében költöztem, mert a magánéletem ide sodort. A Mackó-Kuckó csapatához 2022 áprilisában csatlakoztam. Az óvodai élettel a családsegítő szakmám megszerzésekor találkoztam, gyakorlat keretén belül. Jól éreztem magam a gyakorlatokon, szeretek gyerekekkel foglalkozni, kreatív tevékenységeket végezni.

Rálik Anita

Integer aliquet lobortis ipsum, a tincidunt purus sollicitudin nec. Ut non dolor volutpat purus euismod dignissim. In id pulvinar nisi. Vestibulum ultrices ornare mauris, eleifend ullamcorper tellus aliquam accumsan. Etiam semper cursus vehicula. Fusce congue laoreet urna in fringilla. Nulla vulputate interdum magna, in placerat lacus mollis id. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam ullamcorper nisi dapibus mauris tristique luctus. Aenean placerat, nulla id convallis pretium, ante nisl viverra eros, nec ultricies odio urna quis turpis. Integer eu rhoncus diam, aliquet imperdiet erat.

Lőw Gertrúd Erzsébet

Lőw Gertrúd ( Elike néni ) vagyok. A telephely Óvoda ,Sünicsoport dajka nénijeként teszem a dolgomat Ezt a hivatást 13 évvel ezelőtt választottam és még mindíg úgy érzem ,hogy jól döntöttem.

Takarító kolléga

Szászné Mecskó Margit

Kedveskéim! Szászné Margó néni vagyok, én tartom tisztán az óvodát. Nagyon szeretem a gyerekeket, mivel nekem is van 4 gyerkőcöm. -Margó néni

Udvaros kolléga
A Mackó-Kuckó Óvoda nagy szeretettel várja leendő kis óvodásait!

Mackó-Kuckó Óvoda székhely

5600 Békéscsaba, Orosházi u. 56.

Mackó-Kuckó Óvoda telephely

Békéscsaba, Orosházi út 2.

© Mackó-Kuckó Óvoda - Minden jog fenntartva
Weboldal: